Friday, May 20, 2011

FŐTT LENCSE ÉS LENCSEFASÍRT

Hozzávalók

A főtt lencséhez:
20 dkg lencse
0,5 liter víz
kávéskanál só
3-4 szem feketebors
1 babérlevél

A hozzávalókat belehelyezzük a kuktába, 15 perc alatt kész.

A lencsefasírhoz:
2 tojás
4 kis fej hagyma
csipet kakukkfű
8-10 dkg zsemlemorzsa (2-3 marék)
olaj a sütéshez

A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megpároljuk.
A főtt lencsét villával összetörjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a tojásokat, a párolt hagymát, a kakukkfüvet és a zsemlemorzsát. Fasírtokat formázunk és olajban kisütjük.
Ha hamar kivesszük az olajból, puha marad, ha kicsit tovább sütjük, a lencse egész ropogósra sül.

No comments:

Post a Comment