Friday, May 20, 2011

SAJTTORTA (CHEESECAKE)

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű vajas keksz (pl. ilyen)
10 dkg vaj

3 doboz Pic Frisch Classic sajt /Lidl/, így néz ki1 dl tejszín
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliakivonat
3 tojás

A kekszet robotgépben ledaráljuk. A vajat mikróban megolvasztjuk - kb 2 perc. Összekeverjük a kekszmorzsával és a tortaformába lapogatjuk, úgy, hogy a forma oldala is be legyen fedve. A tömörítéshez egy pohár alját is használhatjuk.

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

Robotgépben kikeverjük a krémsajtot a tejszínnel, cukorral és vaníliával, majd egyenként a tojásokat is hozzáadjuk. Ezt a keveréket beleöntjük a formába, rá a morzsára.

Betesszük a sütőbe, ahol 15 percig 180 fokon sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és tovább sütjük 30 percig.
A formában hagyjuk kihűlni, 1 óra múlva már szeletelhető.

No comments:

Post a Comment