Friday, July 15, 2011

KRUMPLIFŐZELÉK

Hozzávalók:
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1/2 kg krumpli
1 fej hagyma
2 púpozott evőkanál liszt
1-2 babérlevél
1-2 csipet majoranna
3-4 szem feketebors

ecet

A krumplit meghámozom, felkockázom vagy felkarikázom. A hagymát is megpucolom és apróra vágom.
A megpucolt, felkockázott / felkarikázott krumplit felteszem főni annyi vízben, amennyi épp ellepi az apróra vágott hagymával együtt. Teszek bele egy kanál sót, 1-2 babérlevelet, kis majorannát, borsot.
Amikor a krumpli már puhul, de még nem esik szét, a tejfölt és a tejszínt egy nagy tálban elkeverem a liszttel csomómentesre (villával vagy habverővel), és hozzáadok egy merőkanállal a krumpli főzővizéből. Ezzel is csomómentesre keverem, majd hozzáadok még egy merőkanállal a vízből, és azzal is kikeverem. Ezt a habarást visszaöntöm a krumplihoz és forralok rajta egyet. Lehúzom a tűzről és egy kiskanálnyi / evőkanálnyi ecetet keverek bele (ecettel óvatosan, megszaladhat).

No comments:

Post a Comment