Friday, July 15, 2011

ZÖLDBABFŐZELÉK

Hozzávalók

1/2 kg zöldbab
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1-2 babérlevél
3-4 szem bors

ecet

A zöldbabot megpucolom (megmosom, levágom a két végét és 2-3 centis darabokra vágom őket). A hagymát megpucolom és apróra vágom. A fokhagymát szintén megpucolom és apróra vágom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm.
Felteszem a zöldbabot főni annyi vízben, amennyi ellepi, a babérlevéllel, sóval, borssal, apróra vágott hagymával és fokhagymával.
Amikor már megpuhult, a tejszínt és tejfölt elkeverem a liszttel csomómentesre egy mély tálban (villával vagy habverővel), és teszek hozzá egy merőkanállal a zöldbab főzővizéből. Ezzel is kikeverem, majd teszek hozzá még egy merőkanállal a vízből, és ezzel is kikeverem, majd ezt a habarást visszaöntöm a zöldbabhoz és forralok rajta egyet. A tűzről levéve teszek bele egy kiskanál ecetet.

No comments:

Post a Comment