Saturday, December 14, 2013

KUKORICAKENYÉR SÜLT TÖKKEL

1/2 sütőtök
1 nagy tojás
1 nagy pohár élőflórás joghurt
2 evőkanál tökmagolaj (opcionális)
2-3 evőkanál olívaolaj
2 bögre kukoricaliszt
1 mokkáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor (kb fél tasak)

Ez az adag egy tortaformányira vagy kis tepsire elég.

A tököt feldarabolom és megsütöm. Ha megsült, a húsát pürésítem robotgép aprítójával.
Egy kis - lehetőleg jó hőtartó fém - tepsit  kikenek olívaolajjal.
Robotgép habverőjével vagy kézimixerrel jó alaposan, magas fokozaton kikeverem a sütőtökpürét, a tojást, a joghurtot és az olajat.
Egy nagy bögrében villával összekeverek egy bögrényi kukoricalisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával, hogy ne maradjanak még véletlenül se csomók.
Folyamatos, de alacsony fokozatú keverés közben hozzáadom ezt a bögre kukoricalisztet a sütőtökös péphez.
Kimérek még egy bögre kukoricalisztet és azt is ugyanígy hozzáadom.
A keveréket szilikonspatulával a kiolajozott tepsibe öntöm, egyenletesre simítom, de óvatosan, hogy a belekevert levegőt ne nyomjam ki és könnyű maradjon a tészta.
Légkeveréses sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsül.

Melegen és hidegen is finom, mivel kicsit sós, lekvárral vagy bármi mással, de önmagában is finom.


A receptet innen szereztem, de magam alakítottam át endometriózis diéta-kompatibilissé.

No comments:

Post a Comment