Saturday, December 14, 2013

ROZMARINGOS GRILLEZETT GOMBA BARNARIZZSEL

1 evőkanál olívaolaj
1 bögre barnarizs
2 bögre forró víz
1/2 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál só

Megpucolom és félbevágom a vöröshagymát.
Az olívaolajat egy lábasban felmelegítem (tűzhely legmagasabb fokozatán), ráborítom a bögrényi barnarizst és átkeverem, hogy az olaj mindenhol bevonja. 
Közben vizet forralok a vízforralóban.
Amint a rizs átmelegedett - de nem kapta meg a tűz -, a bögrével kimérek rá két bögrényi forró vizet és átkeverem a rizst. A tűzhely lángját leveszem 1-esre vagy 2-re.
Megsózom a kiskanál sóval, még egyszer (utoljára) átkeverem az egészet, és a tetejére rádobom a fél fej vöröshagymát.


1 doboz aprószemű csiperkegomba
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanálnyi morzsolt rozmaring
1 teáskanál só
3-4 gerezd fokhagyma

A gombát átmosom jó előre, hogy alaposan le tudjon csepegni (ha vizes marad, akkor csak párolódik, de nem sül).
A fokhagymát megpucolom és felszeletelem vagy kisebb darabokra vágom.
Egy mély tűzálló tálban összekeverem az olívaolajat, a rozmaringot, a sót és a fokhagymát.
Beleborítom a gombát és egy szilikonspatulával jó alaposan átforgatom, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj.
Sütőben 30 perc alatt, 180 fokon megsütöm. A gomba meg is sül, de levet is ereszt, ami illik a rizs mellé.

No comments:

Post a Comment